V nové řadě pořadu Rozpal to, šéfe! se Zdeněk Pohlreich zaměřil především na úpravu steaků. Zatímco krkovici nebo kuře házíme na gril bez rozpaků, z přípravy kvalitního, a tudíž i dražšího hovězího masa máme pořád respekt. A oblíbený Šéf se proto rozhodl ukázat nám, jak na to!
Velké brambory dejte po jednom na kus alobalu. Každou pokapejte olejem, opepřete a hodně osolte. Přidejte k nim snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu a zabalte je tak, aby z balíčků neutíkala pára. Dejte brambory na gril a nechte je péct doměkka zhruba 40 minut.
Maso vyndejte z lednice alespoň 30 minut předem, aby bylo v pokojové teplotě. Nakrájejte ho na tlusté plátky, opepřete a osolte je z obou stran. Vložte steaky na gril potřený špekem a rozpálený zhruba na 300 stupňů. Jakmile bude maso hotové, stáhněte ho z grilu a nechte chvíli odpočinout.
Mezitím rozbalte hotové brambory, přidejte ke každé máslo a nasekanou pažitku a připravte na talíř. Rozkrájejte maso, polejte ho šťávou, kterou pustilo a můžete servírovat.
Všechny epizody, bonusové materiály a informace o pořadu najdete v tomto odkazu:
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.
Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.