S Klárou v kuchyni: Chřestový quiche s bramborákovým korpusem

Moje hodnocení
5x

Nechce se vám do přípravy křehkého těsta? Vyzkoušejte zajímavou alternativu a upečte slaný koláč s korpusem ze strouhaných brambor. Je to jednoduché, je to bez lepku a je to opravdu moc velká dobrota!

4 porce
90 minut

Korpus

Náplň

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nahrubo nastrouhejte, lehce je osolte a dejte do cedníku.
  2. Kulatou koláčovou formu vymažte máslem a troubu rozehřejte na 220 stupňů.
  3. Z brambor vymačkejte co nejvíc tekutiny, přendejte je do mísy, přidejte k nim 1 vejce, sůl a pepř a promíchejte.
  4. Dejte směs do formy a uhlaďte ji rovnoměrně na dno i stěny. Pečte v troubě 25 minut dozlatova, poté nechte 10 minut trochu zchladnout.
  5. Mezitím v míse rozšlehejte vejce, šlehačku a mléko. Vmíchejte nadrobenou brynzu, najemno nastrouhaný tvrdý sýr, sůl a čerstvě namletý pepř. Nakonec vmíchejte najemno nasekaný medvědí česnek (případně špenát).
  6. Směs opatrně vlijte na předpečený korpus. Navrch poskládejte stonky chřestu, kterým jste předtím odkrojili tuhé konce. Dozdobte na kolečka nakrájenou červenou cibulí.
  7. Pečte v troubě na 180 stupňů 40–45 minut dozlatova. Před podáváním nechte 10 minut stát, aby se koláč zpevnil. Je výborný i studený!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty