Brynzová tarhoňa se slaninou a medvědím česnekem

Moje hodnocení
12x

Pokud milujete brynzové halušky, budete nadšeni i z tohoto receptu! Jeho výhodou je ale především blesková příprava... Místo halušek, které vyžadují delší čas, použijte drobnou těstovinu, která se uvaří za pár minut. Celé jídlo lehce vyjarní díky sladkému hrášku a štiplavému medvědímu česneku.

2 porce
10 minut
slovenská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do vroucí osolené vody dejte vařit tarhoňu, vaří se asi 5–6 minut, na poslední minutu k ní přihoďte mražený hrášek.
  2. Vedle na pánvičce nechte nasucho vyškvařit uzenou slaninu nakrájenou na malé kostičky.
  3. V misce dohladka rozmíchejte zakysanou smetanu s brynzou, vidličkou rozmačkejte hrudky.
  4. Uvařenou tarhoňu slijte, vraťte do hrnce a vmíchejte brynzu se smetanou a medvědí česnek nasekaný nadrobno.
  5. Posypte vyškvařenou slaninou a podávejte (vegetariáni můžou místo slaniny použít opražená slunečnicová semínka se solí a uzenou paprikou).

PRIMA TIP: Tarhoňa je drobná těstovina, která se používá jako příloha nebo zavářka do polévek. Můžete si ji přivézt ze Slovenska, ale dá se koupit například v Lidlu nebo ji najdete v nabídce maďarských prodejen a stánků na farmářských trzích. Obdobně se dají využít i další těstoviny, např. sardská fregolla, izraelský kuskus nebo orzo těstovinová rýže.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty