S Klárou v kuchyni: Smažená rýže s kimchi

Moje hodnocení
7x

Kimchi je pikantní korejský salát z fermentovaného pekingského zelí. Můžete si ho připravit doma sami, ale dá se i koupit hotový v obchodech s asijskými potravinami. Jeho výrazná chuť skvěle doplní i jednodušší suroviny a během chvíle z něj připravíte super oběd nebo večeři. A další bonus? Kimchi je přímo zásobárna zdraví, takže hurá do něj :)

1 porce
10 minut
asijská

Suroviny

  • uzená slanina (v celku) 1 silnější plátek (25 g)
  • kimchi 2 plné lžíce
  • rýže (uvařená vychladlá,nejlépe den stará) 1 hrnek
  • šťáva z kimchi 2 lžíce
  • sezamový olej (z praženého sezamu) 1 lžička
  • chilli pasta (korejská chilli pasta gochujang (nemusí být)) 1/4 lžičky
  • vejce 1 ks
  • chilli (drcenné )
  • sůl

Smažená rýže je oblíbený způsob, jak zužitkovat zbylou uvařenou rýži. Stačí přidat jen trochu zeleniny, vajíčko a nějakou tu dochucovací omáčku podle chuti, případně i kousek masa, slaniny nebo tofu, ale není to nutné. Jakmile to jednou vyzkoušíte, zaručuju, že příště už budete schválně vařit rýže víc, aby vám nějaká zbyla :) Já ji takhle vařím pravidelně a zbylou rýži po vychladnutí rozdělím na jednotlivé porce do pytlíčků a dám do mrazáku. Mám tak připravený základ pro rychlý oběd, kdykoliv na tuhle asijskou hitovku dostanu chuť.

Postup přípravy

  1. Na nepřilnavé pánvi orestujte uzenou slaninu nakrájenou na kostičky. Přidejte kimchi (můžete ho nahrubo překrájet), minutu restujte. Pak přihoďte nakrájenou jarní cibulku a uvařenou rýži, promíchejte a přilijte šťávu z kimchi. Pokud je směs suchá, přilijte půl deci horké vody. Restujte asi 3 minuty, zakápněte sezamovým olejem a pokud to chcete přiostřit, přidejte korejskou chilli pastu gochujang podle chuti.
  2. Mezitím si vedle na pánvi připravte sázené vejce, které osolte a dochuťte drceným chilli.
  3. Rýži přendejte na talíř, navrch dejte vejce a posypte další jarní cibulkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty