S Klárou v kuchyni: Salát z tarhoni s pečenou zeleninou

Moje hodnocení
3x

Tahle kombinace se velmi často dělá s kuskusem, ale zkuste protentokrát změnu a vyzkoušejte slovenskou těstovinu s krásným názvem tarhoňa. Jsou to vlastně malé těstovinové kuličky a pro přípravu těstovinového salátu jsou jako stvořené! Ideální příloha ke grilovačce nebo součást pohoštění na jakoukoli oslavu.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 220 stupňů a plech vyložte papírem na pečení.
  2. Cuketu, lilek a pariku nakrájejte na malé kostičky zhruba stejné velikosti. Hlívu natrhejte na tenké proužky, cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na silnější plátky.
  3. Všechnu zeleninu rozprostřete na plech v jedné vrstvě, osolte, opepřete a okořeňte oblíbeným grilovacím kořením, zakapejte olivovým olejem a pečte v troubě 25-30 minut, v půlce pečení promíchejte.
  4. Tarhoňu uvařte v osolené vodě doměkka a poté slijte a v cedníku krátce propláchněte studenou vodou.
  5. Ve velké míse smíchejte tarhoňu s upečenou zeleninou. Přidejte nadrobno nakrájená sušená rajčata, olivy na plátky a nasekanou petržel i koriandr.
  6. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a nakonec posypte nasucho opraženými slunečnicovými semínky.

PRIMA TIP: Pokud chcete tento salát podávat jako samostatné jídlo, můžete přidat navíc nadrobený sýr feta.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty