redakce Prima FRESH

Salát s pečenou řepou a grilovaným kozím sýrem

Moje hodnocení
12x

Nejen vegetariáni rádi sáhnou po jiném kousku, než je maso. Ovšem docílit krémové struktury dobře propečeného sýra, aniž by se připálil, není vůbec jednoduché. V zásadě se držte toho, aby měl sýr pevnější strukturu a vydržel vyšší teploty. Dnes pro vás máme ideální tip!

2 porce
30 minut

Suroviny

Dresink

Na gril nedoporučujeme klasické čerstvé sýry, které jsou spíše určené k přímé konzumaci. Hodí se na něj např. kyperský typ sýr, tzv. halloumi. Jedná se o kombinaci kozího a ovčího sýra, který dobře snáší vysoké teploty, takže bude na povrchu krásně upečený a uvnitř krémový.

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Řepu očistěte, zabalte do alobalu a pečte asi 1 hodinu.
  2. Jakmile vychladne, oloupejte ji. Bagetu nakrájejte na malé kostičky a nasucho opečte na pánvi.
  3. Když chytnou barvu, přidejte máslo, udrží se tak více křupavé. Všechny ingredience na dresink dejte do zavařovací sklenice a důkladně protřepejte.
  4. V míse následně smíchejte rajčata s rukolou, polníčkem a dresinkem. Podle potřeby dochuťte.
  5. Přidejte nakrájenou červenou řepu, kostičky bagety a oříšky. Takto připravený salát rozdělte do talířů.
  6. Na rozpálený gril následně dejte alobal, na který položte sýr. Grilujte z každé strany asi 4 minuty a potom sejměte z grilu.
  7. Takto připravený sýr položte na salát.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty