Akademiekvality.cz

Silvestrovské kanapky s trhanou vepřovou krkovicí

Moje hodnocení
8x

Konec roku klepe na dveře. Ať už budou oslavy jakékoliv, dobrého jídla není nikdy dost. Nejspíše máte nějaký svůj osvědčený silvestrovský recept, ale pokud čtete ten náš, musel vás zaujmout. Dobře jste udělali! Naše kanapky s trhanou vepřovou krkovicí s bílým vínem a nakládanou okurkou spustí ve vašich ústech doslova ohňostroj chutí.

12 porcí
60 minut

Postup přípravy

  1. Krkovici dejte do pekáče, osolte, opepřete a přidejte nakrájenou žlutou cibuli, oloupanou mrkev a zalijte bílým vínem. Přiklopte a pečte doměkka na 180 °C asi 1,5 h. Během pečení krkovici podlévejte trochou vody.
  2. Vychladlou krkovici natrhejte na vlákna a vše s výpekem, pečenou cibulí a mrkví zamíchejte dohromady.
  3. Přidejte najemno nakrájenou červenou cibuli, nakládané okurky, majonézu a hořčici a vše znovu důkladně promíchejte.
  4. Dochuťte solí a pepřem. Klaďte na nakrájený chléb a zdobte okurkou a ředkvičkou nakrájenou na tenká kolečka.

PRIMA TIP: Pokud vám opravdu záleží, aby byla výsledná chuť geniální, nachystejte kanapky z těch nekvalitnějších surovin. Malou nápovědou pro jejich výběr mohou být loga kvality potravin, jako jsou např. Klasa a Regionální potravina.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty