Těsto
- hrubá mouka 200 g
- vejce 1/2 ks
- sůl
Náplň
- polotučný tvaroh 100 g
- brambory (uvařené a prolisované) 100 g
- vejce 1/2 ks
- bylinky (případně drobně nakrájené bylinky, například kopr)
- bílé kysané zelí (dušené,k podávání)
- uzené maso (na kostičky nakrájené,k podávání)
- sůl
Postup přípravy
- Z mouky, vejce a soli vypracujte tuhé nudlové těsto a rozválejte ho. Promíchejte suroviny na náplň.
- Na polovinu rozváleného těsta klaďte lžičkou hromádky náplně ve stejnoměrných rozestupech. Přikryjte druhou polovinou těsta, okolo náplně těsto stlačte a pak rozkrájejte na čtverce.
- V hrnci uveďte do varu vodu, osolte ji a vkládejte naplněné pirohy. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené. Podávejte je s dušeným zelím promíchaným s na kostičky nakrájeným uzeným.
Slovenské tvarohové pirohy se zelím a uzeným Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD