Matěj Pospíšil

Šmirkas – slovenská pomazánka z ovčí brynzy

Moje hodnocení
10x

Šmirkas je tradiční brynzová pomazánka, která se zpravidla připravuje na jaře z čerstvé májové brynzy. Po dlouhé zimě ovce konečně vyrazily ven na pastvu a zelená tráva se projevila v jejich mléce jemnou chutí a vůní, májová brynza není oproti té zimní či podzimní tak štiplavá. Lze ji tak dochutit podle libosti, čerstvými bylinkami nebo naopak ostrou cibulí, paprikou a hořčicí. Přidejte k ní čerstvý chleba, kousek slaniny a rázem se ocitnete ve slovenských horách.

4 porce
30 minut
slovenská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Máslo rozehřejte a promíchejte s rozdrobenou bryndzou, kořením a hořčicí. Cibuli oloupejte, nasekejte nadrobno a vmíchejte do pomazánky.
  2. Natřete ji na krajíc chleba a posypte pažitkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Matěj Pospíšil

Matěj Pospíšil Matěj Pospíšil

Jako ilustrátor a grafik vytváří Matěj Pospíšil podobu reklam, filmů a knih. Ve volném čase rád a dobře vaří, a proto se rozhodl své dvě lásky spojit v netradičních kuchařkách. Vyznačují se vtipem, zábavnými kresbami, hovorovým jazykem a skvělými jídly, na které dostanete chuť na první pohled. V roce 2018 vydal kuchařku Sám doma a hladový, teď přichází s neotřelou Country kuchařkou pro všechny milovníky trampování, stanování a života v přírodě. Nabízí jídla na oheň, z kotlíku, z remosky, do vlaku i k vodě, z českých krajů i zahraničních dálav, která si s radostí dáte pod širým nebem i doma v kuchyni.

Vydalo nakladatelství Došel karamel, www.matejpospisil.cz


Přečtěte si také

Recepty