Šneci z listového těsta s korejským kimchi

Moje hodnocení
14x

Šneci z listového těsta patří mezi nejvděčnější chuťovky na každém večírku či domácí oslavě. Nejčastěji se plní šunkou, sýrem a rajčatovým základem, které chutnají jako pizza. Fantazii se ale meze nekladou. Zkuste někdy své hosty překvapit pikantní variací s fermentovaným salátem kimchi.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rozválené listové těsto rozbalte. Rozložte na něj anglickou slaninu nebo šunku.
  2. Navrch rozprostřete v tenké vrstvě kimchi a vše zasypte nahrubo nastrouhaným sýrem.
  3. Horní okraj cca 5 cm nechte prázdný. Odspoda těsto pevně zarolujte, volný okraj potřete rozšlehaným vajíčkem a dorolujte.
  4. Váleček nakrájejte na cca 2cm kolečka, bude jich asi 20 ks.
  5. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Zvrchu šneky potřete zbylým vajíčkem a posypte černým sezamem.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů 15 minut.

PRIMA TIP: Korejský fermentovaný salát kimchi můžete koupit v korejských nebo japonských obchodech. Občas na něj můžete narazit i v prodejnách se zdravou výživou. Ale nejjednodušší je připravit si ho doma. Níže najdete odkaz na článek s receptem :)

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty