Smooth & cooking

Špaldový chléb se semínky

Moje hodnocení
4x

Nedáte dopustit na domácí pečivo a chléb? Tak to se vám bude náš dnešní recept vážně líbit. Zužitkujete navíc hromadu semínek a oříšků, což je více než skvělé. :)

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte kvásek. Do 400 ml vlažné vody rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru, špetku soli a lžíci mouky.
  2. Důkladně promíchejte, přiklopte talířkem a nechte vzejít kvásek.
  3. Do mísy přidejte mouku, dále slunečnicová semínka, lněná semínka, chia semínka, dýňová semínka a lískové oříšky.
  4. Celou směs přidejte k mouce společně s cukrem, solí a octem.
  5. Přidejte vzešlý kvásek a důkladně prohněťte. Přendejte do formy na biskupský chlebíček. Doporučujeme vystlat pečicím papírem a nechat kynout cca 30–60 minut na teplém místě. Vrch můžete ještě posypat semínky.
  6. Na kynutí můžete použít takový fígl. Připravte hrnec s teplou vodou a formu položte na něj. Teplo uniká z hrnce přímo k těstu a rychleji vykyne.
  7. Pečte cca 30 minut na 230 °C. Krájejte až po vychladnutí.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Smooth & cooking

Smooth & cooking

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce.


Přečtěte si také

Recepty