Čočkový salát s pečenou zeleninou – to je rychlý a zdravý oběd, nebo rychlá večeře :). Salát je lehký a krásně provoněný pečenou zeleninou. Zkuste si ho doma udělat a věřte, že ho zařadíte do pravidelného jídelníčku. Salát si klidně můžete dát jako přílohu, třeba k pečenému masu – takže ho ocení i muži :).
Recept vznikl ve spolupráci se SKLIZENO.
RECEPT a co na něj budete potřebovat
100 g červené čočky
150 g černé čočky beluga
100 ml zeleninového vývaru (já jsem použila Konečně vývar)
10 malých karotek s natí
6 malých červených řep
5 lžic olivového oleje
váleček kozího sýra
bílý jogurt (já jsem měla ze Sklizeno farmářský jogurt 3,5% tuku)
kopr
3 stroužky česneku
2 lžíce citrónové šťávy
sůl
pepř
POSTUP
- Troubu rozpalte na 210°C a plech vyložte pečícím papírem. Na něj si dejte omyté karotky s natí a oloupané červené řepy (můžete je klidně rozpůlit). Zeleninu pokapejte olivovým olejem, osolte a dejte péct na 20-25 minut.
- Připravte si dip – jogurt smíchejte s utřeným česnekem, 2 lžícemi citrónové šťávy a trochou kopru.
- Dejte si vařit červenou a černou čočku podle návodu na obalu (každou zvlášť), poté z nich sceďte vodu a naložte na talíř. (Já do vody k čočkám přidávám ke každé po 50 ml zeleninového vývaru)
- K čočce přidejte upečenou zeleninu, kozí sýr, kopr, dip a dobrou chuť.
B.