Umytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Očištěnou hlívu nakrájíme na tenké proužky, cibuli na kolečka, česnek nadrobno. Petrželku omyjeme, vytřepeme a najemno nasekáme.
Ve větší hluboké pánvi na oleji orestujeme prsa, která následně vyjmeme. Do základu přidáme cibuli, česnek a polovinu petrželky. Po chvilce přidáme houby a dusíme s troškou vody doměkka. Základ podlijeme smetanou, přidáme restované kuřecí nudličky a mírně vaříme do zhoustnutí.
Tagliatelle uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente a přidáme je do kuřecí směsi. Krátce orestujeme, dochutíme solí a pepřem.
Tagliatelle s kuřecím a hlívou ústřičnou upravíme na talíř, posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a podáváme teplé jako hlavní chod.