Recept z cukety, které je v těchto dnech všude dostatek.
3-4 ks | česnek |
1 ks | cibule |
2 ks | mladá cuketa |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
hořčice | |
kečup | |
mletá sladká paprika | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
olivový olej |
Mladé cukety očistíme, odkrojíme konce a na hrubém struhadle nastrouháme i se slupkou, můžeme i nakrájet na velmi drobné kostičky, dáme do misky a osolíme. Z nastrouhané cukety vymačkáme vodu. Na olivovém oleji osmažíme na drobné kostičky nakrájenou velkou cibuli. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a jen krátce opečeme, aby nám česnek nezhořkl. Cuketu přidáme na pánev k cibuli s česnekem a podusíme. Cuketovou směs na tatarák dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou, hořčicí a kečupem. Tatarák z cukety podáváme s topinkami či tousty.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Tohle pečení vás bude bavit: Slaný cuketový koláč s uzeným tofu
Urodilo se vám hodně cuket a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte tento slaný koláč, který efektně vypadá a báječně chutná.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena