Maso podle potřeby očistíme a vložíme vcelku do tlakového hrnce, aby v něm bylo natěsnané. Zalijeme vývarem, bílým vínem, přidáme bobkový list a lžičku octa. Telecí přivedeme k varu a podusíme doměkka.
Očištěnou zeleninu a oloupanou cibuli nakrájíme na co nejmenší kostičky
a dusíme na másle, až zesklovatí. Zeleninu zaprášíme moukou, zamícháme a přidáme smetanu. Omáčku asi 10 minut povaříme.
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Maso necháme trochu zchladnout a nakrájíme na kostky asi 2 cm velké. Vývar scedíme do omáčky a zamícháme. Přidáme žampiony a frikasé povaříme ještě asi 2 - 5 minut. Podle chuti omáčku ochutíme.
Telecí frikasé podáváme s hlávkovým salátem, těstovinami nebo rýží.