Telecí svíčkovou odblaníme a necháme vcelku. Mátu a rozmarýn omyjeme, osušíme a nasekáme. Bylinky smícháme s hrubozrnnou solí, sezamovým olejem a sójovou omáčkou. Nedoporučuji dávat více sezamového oleje, spíše méně. Olej je hodně aromatický a přebije ostatní bylinky. V bylinkové směsi důkladně obalíme telecí svíčkovou.
Důkladně si rozpálíme hrnec nebo pánev a vlijeme olivový olej. Do oleje vložíme telecí svíčkovou a ze všech stran ji zprudka ale důkladně osmažíme, aby se maso zatáhlo. Pak svíčkovou necháme ještě asi 7 minut restovat na mírnějším ohni. Připravíme si větší kus alobalu. Na alobal vložíme telecí na mátě a rozmarýnu a důkladně zabalíme. Telecí v alobalu zabalíme ještě do utěrky a necháme asi 10 minut odpočinout.
Po 10 minutách alobal opatrně otevřeme, aby nám nevytekla šťáva. Z telecí svíčkové nakrájíme širší plátky. Pokud po prvním plátku vidíme, že je svíčková ještě syrová, dáme ji na 35 sekund do mikrovlny nebo ještě znovu na pánev.
Telecí svíčkovou na mátě a rozmarýnu rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme. Skvělou přílohou je
bramborová kaše s parmazánem.