Nejprve si připravíme kvásek. Do hrnku nalijeme 100 ml vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a rozdrobené droždí. Promícháme a necháme kynout na teplém místě, dokud kvásek nevzejde. Mezitím namočíme kandované ovoce do rumu.
Změklé máslo utřeme se žloutky do pěny. Postupně vmícháme mouku smíchanou se solí. Dále přidáme zbylé mléko, nastrouhanou citronovou kůru a nakonec vzešlý kvásek. Vypracujeme vláčné těsto a zapracujeme do něj kandované ovoce namočené v rumu nebo rozinky. Přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme v teple kynout asi hodinu.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál, oddělujeme kousky a ty vyválíme na válečky, které stočíme do tvaru spirálky a nebo utvoříme jiné tvary podle své fantazie.
Pečivo položíme na pečící papír a necháme ještě asi 15 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí. Vložíme do trouby a pečeme dorůžova. Kdo chce, může ještě teplé jidáše potřít tekutým medem.
Tradiční jidáše podáváme jako chutné sladké pečivo k různým příležitostem.