Vyzkoušejte recept na tvarohovou pomazánku z cibulového čatní, která výborně chutná na pečivu s vařenými vejci a pažitkou.
3 stroužky | česnek |
2 lžíce | med |
100 ml | červené víno |
50 ml | ocet vinný |
250 g | měkký tvaroh |
150 g | třtinový cukr |
1 lžíce | hořčičné semínko |
3 ks | červená cibule |
150 g | krémovitá zakysaná smetana |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mleté nové koření |
Nejdříve si připravíme cibulové čatní. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, cukr, med, nové koření a hořčičné semínko. Vše zalijeme vínem a octem, přidáme asi půl lžičky soli a zvolna za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme bez zakrytí tak dlouho, dokud se tekutina zcela neodpaří. Křehkou cibuli necháme vychladnout. Tvaroh prošleháme se zakysanou smetanou, vmícháme křehkou, ochucenou a vychlazenou cibuli. Směs osolíme, opepříme a necháme rozležet v chladu alespoň 20 minut. Tvarohovo-cibulovou pomazánku mažeme na plátky pečiva a podáváme s vejci vařenými natvrdo. Zdobíme usekanou pažitkou.
Výborná příloha k sýrům a masu: Domácí cibulové čatní krok za krokem
Recept na vynikající cibulové čatní, které se skvěle hodí například k sýrům, paštice či masu.
Tvarohové svačinky za třetinu: Vsaďte na domácí přípravu!
Proč zbytečně utrácet, když si oblíbené tvarohové svačinky můžeme připravit i doma. Času na vaření a pečení máme teď víc než dost. Naučíme vás nejen domácího pribináčka, veku nasladko, chlazené mléčné řezy, ale i oblíbenou treskovou pomazánku.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena