Snadný recept na knedlíčky z tvarohu a špenátu s petrželkou. Pokrm podáváme jako přílohu a samostatně se zeleninovými saláty.
1 ks | vejce |
150 g | špenát listový |
1 hrst | čerstvá petrželka |
150 g | polotučný tvaroh |
90 g | hladká mouka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
muškátový oříšek | |
podle potřeby | |
olivový olej |
Špenát spaříme vařící vodou, necháme okapat a jemně nakrájíme. Očištěnou petrželovou nať jemně usekáme. Oloupaný česnek prolisujeme. Do mísy prosejeme mouku, přidáme tvaroh, vejce, špenát a nasekanou petrželku, Směs ochutíme česnekem, strouhaným muškátovým oříškem a solí.
Z ingrediencí vypracujeme hladké a vláčné těsto, ze kterého utvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu a necháme je asi 30 minut v chladu odležet. Tvarohovo-špenátové kuličky vkládáme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme, dokud nevyplavou. Potom je necháme ještě dovařit asi 1 - 1,5 minuty a scedíme.
Tvarohovo-špenátové noky lehce omastíme olejem a podáváme jako přílohu k rybě nebo dušeným a pečeným masům. Výborně chutnají i samostatně, třeba posypané parmazánem se zeleninovým salátem.
Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem
A zase ta dýně! Tentokrát si připravíme domácí dýňové noky, které jsou chuťově dobré samy o sobě, ale v kombinaci se špenátem a nivou nemají chybu.
Jedinečné recepty na lasagne: S mletým masem, špenátem i cuketou
Lasagne - typicky italský pokrm, který se dá připravit na nespočet způsobů. S rajčatovým základem, zapékané s bešamelem či sýrovou omáčkou, s masem i bez. Recepty jsou sice časově náročnější, ale odměnou vám bude pokrm, který opravdu chutná a zasytí. Připravili jsme pro vás 8 variant, ze kterých si určitě vyberete pro sebe tu nej.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena