Recept na měkké, křehké a lahodné vánoční perníčky ihned ke zdobení a podávání.
těsto | |
---|---|
3 ks | vejce |
200 g | máslo |
2 lžíce | kakao |
6 lžic | med |
250 g | cukr moučka |
600 g | hladká mouka |
1 ks | kypřicí prášek do perníku |
3 lžičky | perníkové koření |
Všechny ingredience vsypeme do mísy a vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Zabalíme ho do folie a necháme odpočinout v lednici do druhého dne. Poté vyválíme plát o síle cca 3 - 5 mm, vykrajujeme různé tvary a vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem nebo silikonovou podložkou. Perníčky pečeme na 150 - 170 °C. Vyndáme z trouby a ještě teplé potíráme rozšlehaným vaječným bílkem. Po zaschnutí perníčky zdobíme cukrovou polevou, čokoládou apod. Perníčky skladujeme v uzavřené krabici, uchováváme v chladu a suchu.
Vánoční perníčky na poslední chvíli: 6 receptů na hned měkké perníčky
Pokud se ještě chystáte na poslední sladké vánoční pečení, máme pro vás dobrou zprávu. S těmito recepty na perníčky zazáříte, protože jsou měkké hned po upečení a na slavnostní stůl k ostatnímu cukroví je můžete přidat v mžiku. Se zdobením vám rádi pomohou i děti, kterým tak čekání na Ježíška zpříjemníte.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena