Recept na vánočního kapra pro všechny, kteří i o svátcích hledí na štíhlou linii a neholdují klasice s bramborovým salátem.
3 lžíce | olej |
2 lžičky | sůl |
2 ks | rajče |
1 hrst | pórek |
800 g | kapr |
1.5 ks | žlutá kapie |
2 lžičky | drcený kmín |
2 lžičky | worcestrová omáčka |
1 ks | červená cibule |
2 lžičky | mletý barevný pepř |
2 lžíce | sladká sójová omáčka |
Kapra vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na větší kostky. Cibuli nasekáme hodně nadrobno. Kapii, rajčata a pórek či jarní cibulku pokrájíme na velikost kostek kapra. Vše vložíme do pánve (nejlépe wok) s trochou oleje, osolíme, okořeníme a zakápneme troškou sójové a worcestrové omáčky. Opatrně promícháme a krátce celou směs orestujeme. Stačí opravdu chvilka, tak aby ryba nebyla syrová a zelenina zůstala tzv. na skus. Vánočního kapra jinak dochutíme podle potřeby a můžeme servírovat.
Kapr v hlavní roli: Tradiční i méně známé recepty
Kapra v trojobalu a dozlatova osmaženého zná každý. Ale možností, jak tuto rybu chutně připravit, je vícero. Využijte období, kdy je český kapr k mání a vyzkoušejte nějakou novou úpravu, stojí to za to!
Vánoční přípravy krok za krokem
Nastává nádherný čas Vánoc a tradičních pochutin. Vánoce ale nejsou jen o štědrovečerní večeři. Co všechno můžete nachystat pro rodinu a hosty na slavnostně prostřený stůl?
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena