Vaječný likér snad známe všichni. Všichni si ho všelijak upravujeme. Tenhle recept mám od mé dobré kamarádky a každým rokem ho "povinně" dělávám mým kolegyním, protože jim hodně chutná.
0.5 l | rum |
5 ks | žloutek |
5 lžic | cukr moučka |
1 balíček | vanilkový cukr |
1 konzerva | salko |
Žloutky dáme do šlehače spolu s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem. Šleháme asi 10 minut. Na chvíli vypneme a pak znovu šleháme 10 minut. Po vyšlehání přidáme salko a šleháme dál. Čím déle šleháme, tím je vaječný likér lahodnější. Po vyšlehání žloutků s cukrem a salkem, vléváme po troškách rum. Šleháme asi 7 minut. Vánoční vaječný likér uložíme na chladné místo a podle příležitosti podáváme. Foto: Shutterstock.com
Zapomeňte na kupované likéry: Naučíme vás domácí vaječný, kaštanový i kakaový
Jejich příprava není nijak náročná na čas ani na suroviny, chutí však předčí řadu kupovaných likérů. A k vánočním svátkům patří stejně jako cukroví, bramborový salát a smažený kapr. 6 receptů, které musíte vyzkoušet!
Recept na domácí Baileys krok za krokem
Recept na výborný krémový nápoj připomínající Baileys. Domácí likér v ozdobné lahvi a s ručně psanou etiketou může být originálním dárkem.
autor Jovi
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena