Výborná smetanová polévka s houbami ve veganské verzi.
2 lžíce | olej |
2 lžíce | ocet |
4 ks | brambory |
1 lžička | kmín |
1 svazeček | kopr |
2 ks | mrkev |
2 lžíce | hladká mouka |
1500 ml | zeleninový vývar |
300 g | houby čerstvé |
250 ml | rostlinná smetana |
podle chuti | |
---|---|
1 - | sůl |
1 - | pepř |
Na oleji si orestujeme očištěné a nakrájené čerstvé houby, osolíme, opepříme přidáme kmín a dusíme do změknutí. Brambory a mrkve si oloupeme, nakrájíme a vaříme v hrnci doměkka.
Na oleji krátce orestujeme mouku a vytvoříme jíšku. Zalijeme připraveným vývarem a vaříme zhruba 15 minut.
Poté přidáme připravené houby, brambory a kopr. Veganskou kulajdu osolíme, opepříme, přidáme ocet a případně i cukr. Necháme lehce projít varem a nakonec zjemníme rostlinnou smetanou.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena