Klasická a tradiční velikonoční nádivka pro ozdobení stolu o jarních svátcích a jeden ze symbolů Velikonoc.
1 špetka | sůl |
3 ks | vejce |
0.5 l | mléko |
1 lžička | majoránka |
1 ks | cibule |
1 hrst | kopřiva |
1 špetka | pepř |
1 lžička | muškátový oříšek |
300 g | uzené maso |
10 ks | rohlík (starší) |
Den staré rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme do mléka asi na 15 minut, poté vymačkáme. Přidáme uvařené a na kostičky nakrájené uzené maso, cibuli nasekanou nadrobno, rozšlehaná celá vejce, sůl, pepř, majoránku, trochu muškátového oříšku a nadrobno nasekanou hrst spařených mladých kopřiv.
Směs na velikonoční nádivku přendáme do pekáčku, silikonové formy na bábovku nebo do vymazané zapékací mísy a pečeme cca na 180 °C do zlatohněda. Upečenou velikonoční nádivku s uzeným masem a kopřivami můžeme zkontrolovat klasickým způsobem, píchnutím špejlí, která musí zůstat čistá. Nádivka je dobrá za studena i za tepla.
To nejlepší z velikonoční kuchyně
První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.
5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?
Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena