Nejdříve si pořádně vymastíme obě půlky formy na beránka a obě také vysypeme hrubou moukou, případně strouhankou. Také si oddělíme žloutky od bílků. Ušleháme do pěny žloutky s moučkovým cukrem a během šlehání přidáváme po lžících horkou vodu (nebo mléko). Pak pomalu přisypeme vanilkový cukr, citronovou kůru a přesátou mouku. Nakonec lehce začneme přimíchávat sníh ze 4 bílků.
Těsto vlijeme do hlavní části formy (vodorovné) a přiklopíme druhým dílem formy. Pečeme ve středně vyhřáté formě zhruba 40 - 50 minut. Jestli si nebudete jisti, zda máte upečeno, můžete horní část formy odklopit a zkusit špejlí. Pokud je těsto upečené, vytáhnete špejli čistou. Když i přes řádné vymazání a vysypání formy beránek i přesto nejde vyklopit, nezoufejme. Stačí, když položíte na překlopenou formu mokrou vyždímanou utěrku.
Foto: Profimedia.cz