Na těsto utřeme žloutky s 30 dkg cukru do pěny a pak při dalším tření přidáváme po lžicích vodu vždy se lžící mouky. Přidáme nastrouhanou citronovou kůrou, přimícháme nastrouhané vlašské ořechy nebo lískové oříšky, hrubou mouku prosátou s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků, který ještě posypeme zbytkem mouky. Těsto dobře promícháme,
Těsto nalijeme do tukem vymazané s moukou vysypané dortové formy. Dort pečeme velmi zvolna až 3/4 hodiny. Druhý den jej rozřízneme a naplníme jíškovým kávovým krémem. Také jej můžeme krémem potírat a posypat sekanými ořechy nebo potírat kávovou či čokoládovou polevou a popřípadě ještě ozdobit.
Příprava krému na dort: Na krém rozpustíme na kastrolu, odstavíme, přisypeme hladkou mouku a 10 dkg cukru, zamícháme a znovu postavíme na oheň. Jen co se jíška spojí, hned zalijeme 1/4 l černé kávy. Vymícháme hladkou kaši a když zahoustne, odstavíme ji. Pak utřeme máslo s 5 dkg cukru a po lžičkách přidáváme vychladlou jíšku. Třeme, až krém hodně nabude.