Vepřovou panenku očistíme, v jejím středu nožem prořízneme otvor, který naplníme zelenými olivami bez pecek. Maso osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran opečeme na oleji dorůžova. Obě naplněné panenky přendáme do pekáčku a přelijeme výpekem.
Toastový chléb opečeme, necháme vychladnout a nakrájíme na drobné kostičky. Mandlové lupínky rozdrtíme spolu s usekanou petrželkou a lžící oleje v hmoždíři, až je směs hladká. Tuto směs promícháme s nakrájeným toastovým chlebem, nastrouhaným sýrem a máslem, osolíme, opeříme a rozložíme na panenku v pekáčku.
Plněnou vepřovou panenku zapékáme při střední teplotě přibližně 20 - 25 minut. Během pečení maso podléváme vývarem.
Zapečenou vepřovou panenku plněnou olivami podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou brambory upravené podle vlastní obliby.