Šťavnatá panenka s chuťově jedinečnou náplní z pomerančové kůry, sekaných mandlí, medu a rozmarýnu. Recept na originální úpravu vepřového masa na grilu.
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
rozmarýn | |
med | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
pomeranč | |
mandle (loupané) | |
500 g | vepřová panenka |
Spařené mandle nasekáme nadrobno a vložíme do misky. Přidáme k nim nakrájenou pomerančovou kůru, rozmarýn, lžičku medu a promícháme. Panenku rozřízneme, osolíme, opepříme a potřeme mandlovou náplní tak, aby kraje zůstaly volné. Pokapeme pomerančovou šťávou, ohneme kraje a zarolujeme. Roládu přichytíme nití, znovu opepříme a osolíme. Vložíme do grilu a necháme péct ze všech stran asi 10 minut. Hotovou pečeni zabalíme na chvíli do alobalu, aby byla šťavnatá. Vepřovou panenku plněnou mandlemi vyndáme, nakrájíme na plátky a podáváme. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
Tip na víkendový oběd: Vepřová krkovice na smetaně
Vepřové maso na smetaně má jemnou chuť, použité bylinky mu dodají vůni a chuť masa zvýrazní. Připravte si krkovici podle podrobného FOTORECEPTU.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena