Vyzkoušejte recept na vepřovou pečínku. Česká klasika, která výborně chutná s bramborovým knedlíkem a cibulovým zelím.
150 g | slanina |
6-8 stroužků | česnek |
2 ks | cibule |
800 g | vepřová pečeně bez kosti |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
vývar | |
podle chuti | |
sůl | |
drcený kmín | |
mletý černý pepř |
Maso omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na dlouhé tenčí hranolky. Oloupané stroužky česneku podélně rozkrájíme na poloviny. Do masa podélně nožem uděláme 3 - 4 zářezy hluboké asi 1,5 cm, které vyplníme česnekem a slaninou. Prošpikovanou pečínku zajistíme potravinářkou nití, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme do druhého dne odležet. Oloupané cibule nakrájíme na kostičky. Odležené maso zprudka ze všech stran opečeme na oleji do růžova a přendáme do pekáčku. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme na výpeku z masa zesklovatět. Cibuli i s tukem přidáme k vepřové pečínce, ochutíme kmínem, podlijeme malým množstvím vývaru a zakryté pečeme asi při 170 °C, za občasného podlévání a přelévání vlastní šťávou, doměkka. Upečenou vepřovou pečínku na česneku zbavíme nití, nakrájíme na plátky, rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s vypečenou šťávu. Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky se zelím.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích
Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena