Recept na klasické jídlo se sterilovanými okurkami.
2 ks | vejce |
1 ks | cibule |
2 lžíce | hořčice plnotučná |
10 dkg | anglická slanina |
500 g | vepřová plec |
5 ks | okurka sterilovaná |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
jíška | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Větší cibuli nakrájíme na jemno. Vepřovou plec nakrájíme podle preferencí na kostky nebo na nudličky. Sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Anglickou slaninu nakrájíme taktéž na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou cibuli vsypeme do hrnce s rozpáleným olejem a necháme zesklovatět, poté přidáme k cibuli vepřové maso, osmahneme a podlijeme vodou. Maso osolíme a opepříme, přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice a necháme vařit doměkka. Až je maso měkké, přidáme polovinu množství sterilovaných okurek, nakrájenou anglickou slaninu a další 1 lžíci plnotučné hořčice. Necháme povařit a poté přidáme nakrájená vařená vejce a zbytek okurek. Znojemskou omáčku povaříme a podle potřeby zahustíme jíškou. Vepřovou znojemskou podáváme s rýží, knedlíkem či těstovinami.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
autor Lukáš Dvořák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena