Plátky vepřového plecka rukou trochu naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme granulovaným česnekem a naložíme do oleje alespoň na 24 hodin.
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Papriku zbavíme stonku a semen, opláchneme a nakrájíme na větší kostky. Dvě větší cibule oloupeme a také nakrájíme na větší kostky. Nivu si nastrouháme na jemno. Rajčata rozkrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
Nyní si roztáhneme alobal a začneme plnit. Pamatujte, že co balíček, to porce. Všechny suroviny si přibližně rozdělíme na 5 částí, z kterých vznikne 5 balíčků. Nejprve smícháme brambory, cibuli, papriku, několik plátků česneku a osolíme bylinkovou solí, popřípadě můžete ještě opepřit. Na tuto směs položíme plátek vepřové plece, kterou vyndáme rovnou z oleje, nemusíme nechávat odkapat.
Plátek pak posypeme strouhanou nivou. Na nivu položíme plátky šunky nebo šunkového salámu. Na salám položíme několik plátků rajčete a nakonec překryjeme jedním plátkem uzeného a jedním plátkem normálního sýra. Ukrojíme silnější plátek másla (přibližně 0,5 cm), rozdělíme ho na několik částí a rovnoměrně rozprostřeme kolem brambor. Toto vše pak důkladně zabalíme (balil jsem alespoň 2 vrstvy) a dáme na pekáč.
Pekáč s baličky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 - 180 °C, tak 70 až 80 minut.
Vepřové maso s bramborem v alobalu rozbalíme a podáváme. Tento balíček nepotřebuje žádnou přílohu, jelikož vše je uvnitř. Maso bude křehké a voňavé od nivy a zeleniny.