Recept na přípravu vepřových kotlet zapečených s cibulí, šunkou a sýrem.
Hodnocení
3.8
/ 5 (23x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
100 g
niva
1 ks
velká cibule
4 plátky
vepřová šunka
4 ks
vepřová kotleta bez kosti
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar
sádlo na vymazání
Postup přípravy
Kotlety omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtyři silná kolečka. Sýr nastrouháme nahrubo.
Remosku silně vymažeme vepřovým sádlem, vložíme kotlety, které poklademe cibulí, podlijeme malým množstvím vývaru a upečeme doměkka. Ke konci pečení maso poklademe šunkou, posypeme strouhanou nivou a krátce zapečeme.
Zapečené vepřové kotlety z remosky podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem a čerstvou zeleninou.