Rozklepneme vejce do hrnku či nějaké nádoby, prostě čehokoliv, co vám neproteče. Vejce poté rozkvedláme. Dále si nakrájíme 2 párky a je naprosto jedno, jestli je nakrájíme na kolečka nebo kostičky, potom je vhodíme do vajec a zamícháme.
Finální produkt vylijeme na malou rozehřátou pánvičku o průměru 10 cm. Pokud nemáte, tak si musíte nějak poradit. Teď to necháme tak minutu až dvě cosi dělat. Doporučuji s tím výtvorem trochu točit a různě pohybovat, aby se nám to nespálilo.
Jakmile uvidíme, že okraje začínají tuhnout a prostředek s párky chytá sluníčkovou barvu, je načase slaný koláč vyklopit ven na talíř. Možná bude koláč navrchu krapet nedodělaný, ale tak to má být - hezky na hniličku.
Vincentův slaný koláč podáváme s rohlíkem či jiným pečivem podle chuti.