0.5 lžičky | cukr | |
0.3 lžičky | sůl | |
0.5 lžičky | ocet | |
1 ks | cibule | |
0.5 kg | hladká mouka | |
250 ml | vlažná voda | |
1 balíček | sušené droždí | |
na potření | ||
---|---|---|
ocet | ||
voda | ||
podle potřeby | ||
olivový olej |
Do nádoby domácí pekárny nasypeme a nalijeme veškeré ingredience tak, jak jsme zvyklí. Přidáme i velkou cibuli, kterou jsme oloupali, nakrájeli na drobné kostičky a osmahli na olivovém oleji. Zapneme program kynutí a těsto na cibulový chléb necháme vykynout. Chléb můžeme péct v domácí pekárně na příslušný program, já pekla v klasické troubě, zdá se mi tak lepší. Z vykynutého těsta vytvoříme válec, který necháme na plechu s pečícím papírem dalších 10 minut kynout. Poté vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 45 minut. Během pečení potíráme chléb vodou smíchanou s octem v poměru 1 lžička (ocet) na 1 dl (voda). Voňavý cibulový chléb vyndáme z trouby a ještě jednou ho potřeme octovou vodou. Cibulový chléb z domácí pekárny podáváme podle chuti jako přílohu.
Chystáte se připravit vajíčkovou pomazánku ze zbylých vajíček? Upečte si k ní voňavé a křupavé domácí rohlíky, housky nebo výbornou cibulovou bagetku!
Skvělé recepty na domácí pečivo: Upečte si voňavé rohlíky, dalamánky a croissanty
Došlo vám pečivo? Upečte si domácí, ono se mu stejně nic nevyrovná! Připravili jsme pro vás prověřené recepty na domácí rohlíky, dalamánky a houstičky, ale také na nadýchané croissanty, italskou ciabattu a briošky na hamburgery. Nechybí ani kynuté sladké pečivo, které ocení hlavně děti.
Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo
Ulovit při běžném nákupu kostku droždí se v těchto dnech může zdát jako výhra v loterii. Ale i tak se nemusíte vzdávat pečení, co vás zachrání, je kvásek - poctivý, řádně krmený a připravený bez zbytečných chyb. Jak na to?
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena