Moc dobrá bábovka, u které jsem zkombinovala ingredience z různých receptů.
těsto | |
---|---|
0.8 hrnku | olej |
1 špetka | sůl |
4 ks | vejce |
2 lžíce | rum |
2 lžíce | kakao |
1 ks | citron |
1 hrnek | cukr moučka |
1 ks | vanilkový cukr |
2 hrnky | polohrubá mouka |
1 ks | smetana ke šlehání |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva |
podle potřeby | |
máslo na vymazání formy | |
hrubá mouka na vysypání |
Předehřejeme si troubu asi na 190 °C. Vymažeme si formu na bábovku máslem a hrubou moukou. Do větší mísy dámě celá vejce, olej, cukr, vanilkový cukr, rum, citronovou šťávu a špetku soli. Vše šleháme asi 5 minut. Pak do vyšlehané hmoty vlijeme smetanu ke šlehání a to vše opět šleháme asi 3 minuty. Nakonec si promícháme kypřící prášek s moukou, prosejeme a po částech ji vmícháme do základu těsta. Třetinu těsta dáme stranou a vmícháme do ní kakao. Do formy nalijeme prvně půlku světlé hmoty a na ní nalijeme celou tmavou část a trochu ji promícháme. Pak přilijeme zbytek světlé hmoty. Vláčnou šlehačkovou bábovku pečeme v předehřáté troubě. Hotovou vláčnou šlehačkovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme z formy, ozdobíme a můžeme podávat.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
Jak na to: Pečeme piškotové těsto
Moučníky z piškotového těsta se ne vždy podaří. Dnes si dáme pár tipů pro samotnou přípravu i pečení, aby byl výsledek dotažen k dokonalosti.
autor Michaela Kroupová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena