Z celeru si slijeme vodu a okapaný pokládáme na dno misky. Natvrdo uvařená vejce protlačíme přes mřížku a pokládáme na celer. Na vajíčka navrstvíme šunku, kterou nakrájíme na kostičky, dále ananas, který můžeme také ještě překrájet na menší kousky podle naší potřeby a chuti. Nasypeme kukuřici a jablka, která taktéž nakrájíme na kostičky.
Nakonec smícháme půl sklenice tatarské omáčky a půl majonézy, omáčku dáme nahoru na salát a pak už jen posypeme na kolečka nakrájeným pórkem. Vrstvený salát s celerem necháme asi 3 hodiny uležet v lednici.
Salát nabíráme zespodu misky, abychom měli všechny vrstvy. Vrstvený salát podáváme s pečivem, ale je výborný i k masu a při grilování.
Doporučuji salát s celerem dělat do skleněné mísy, ať jdou krásně vidět všechny vrstvy.