Vaječný likér podle tohoto receptu není přeslazený a obsahuje pořádnou dávku rumu.
5 ks | žloutek |
1 balíček | vanilkový cukr |
150 ml | smetana ke šlehání |
1 plechovka | kondenzované slazené mléko |
0.4 l | tuzemský rum |
Připravíme si veškeré uvedené suroviny. Žloutky vyklepneme do nádoby, přisypeme vanilkový cukr a šleháme 10 minut do pěny. Pak přilijeme slazené kondenzované mléko a znovu šleháme 10 minut, čím déle šleháme, tím bude likér jemnější a lepší. Nakonec přilijeme smetanu a znovu pár minut prošleháme. Na závěr přichází rum, který přidáváme po částech a stále šleháme. Výborný a jemný vaječný likér přelijeme do skleněné lahve a uchováváme v chladu. Podáváme podle chuti.
Zapomeňte na kupované likéry: Naučíme vás domácí vaječný, kaštanový i kakaový
Jejich příprava není nijak náročná na čas ani na suroviny, chutí však předčí řadu kupovaných likérů. A k vánočním svátkům patří stejně jako cukroví, bramborový salát a smažený kapr. 6 receptů, které musíte vyzkoušet!
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena