Tak jednoduché a tak dobré! Recept na přílohu z čerstvých špenátových lístků.
3-4 stroužky | česnek |
2 ks | cibule |
2 lžíce | olivový olej |
500 g | čerstvý špenát |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Čerstvé špenátové listy důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a otrháme stonky. Špenát nakrájíme na nudličky. Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme dozlatova. Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. K cibuli postupně vhazujeme špenát a mícháme. Jakmile nám špenát trochu zavadne, osolíme a opepříme. Přidáme plátky česneku. Špenát stále mícháme, dokud nepustí vodu, poté jen krátce podusíme ( 5 - 8 minut). Listový špenát z čerstvých listů podáváme jako přílohu k masu, rybě, bramborám i knedlíkům.
Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!
Na jaře vládne zdravému stravování pestrá listová zelenina. Špenátová sezóna se pomaličku blíží, a tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
Špenátová sezóna brzy v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete
Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena