Tyto kuličky jsou kokosovo-čokoládové a chuťově výborné, recept je přitom snadný.
150 g | čokoláda na vaření |
200 g | strouhaný kokos |
1 plechovka | slazené kondenzované mléko (salko) |
podle chuti | |
---|---|
rum |
Slazené mléko vlijeme do mísy. Přidáme strouhaný kokos a pořádně promícháme. Nakonec spojíme rukama v lepivou směs. Nemáme-li děti, můžeme přidat i trošku rumu pro vůni a chuť, ale v tom případě přisypeme o něco více kokosu. Těsto na bounty kuličky necháme v lednici alespoň hodinu odležet, s těstem se bude mnohem lépe pracovat. Čokoládu na vaření nalámeme na kousky a necháme rozpustit. Rozpuštěnou čokoládu uchováváme na teple, nejlépe ve vodní lázni. Z kokosového těsta uždibujeme zhruba stejně velké kousky a tvarujeme menší kuličky. Bounty kuličky obalujeme v rozpuštěné čokoládě. Práce je to velmi lepivá, chce to trpělivost. Kuličky ukládáme na alobal, mikrotenový sáček nebo pečící papír a necháme v chladu dobře zaschnout. Dobře vychlazené a ztuhlé bounty kuličky uložíme do papírových košíčků. Bounty kuličky podáváme na vánoční stůl s ostatním cukrovím. Z tohoto množství připravíme asi 40 kuliček (záleží na velikosti).
Co s bílky po pečení cukroví? Spotřebujte je nejen do kokosek!
Při pečení cukroví nám často zbude spousta bílků. Jestli nevíte, jak je použít, dáme vám pár tipů. Bílky se dají užít nejen do dalšího cukroví, ale i k přípravě jiných dezertů - za zkoušku rozhodně stojí bílkový chlebíček nebo luxusní bezé.
Když nestíháte péct: Snadné nepečené cukroví na poslední chvíli
Ani se nenadějeme a je tu Štědrý den. Při pohledu do kalendáře možná začínáte propadat panice, co všechno jste si naplánovali upéct, ale přesto jste to nestihli. Pusťte se klidně do nepečeného cukroví, které můžete průběžně přidělávat ještě v průběhu vánočních svátků, bude vždy čerstvé a skvělé.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena