Nejprve důkladně očistíme kuřecí játra, odřízneme zbytečné blány a tuky, umyjeme a osušíme kuchyňskou utěrkou. Játra nakrájíme na kousíčky.
Rozehřejeme 150 g másla s troškou oleje a zpěníme cibuli, dáváme pozor, ať nezhnědne. Přidáme játra, čerstvou majoránku, nastrouhanou citronovou kůru a po několika minutách přilijeme koňak, aby játra rychleji změkla. Na slabší teplotě necháme vypařit. Játra osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
Játrovou směs dáme do mixeru a mixujeme do krému. Rozpustíme zbytek másla a přidáme ho do jater, dobře promícháme.
Vymažeme máslem formu na plum cake, vyložíme ji trasparentní kuchyňskou folií a vlijeme do ní játrovou směs. Dáme do lednice na několik hodin, dokud játrové paté neztuhne.
Můžeme si připravit i želatinu (1l). Půlku želatiny, ještě tekuté, vlijeme do o něco větší formy plum cake a dáme ji do lednice ztuhnout.
Vyndáme paté, odbalíme z folie a vložíme ho do větší formy s již ztuhlou želatinou. Můžeme zalít zbytkem želatiny.
Játrové paté dáme na další alespoň 2 hodiny do lednice, poté položíme přes formu utěrku namočenou v horké vodě a můžeme překlopit.
Výborné játrové paté podáváme s čerstvým pečivem .