Vlašské ořechy nejprve rozemeleme. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků našleháme sníh. Žloutky zvlášť ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme mleté ořechy, kakao, prosátou mouku s práškem do pečiva, sníh z bílků a dobře promícháme. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech.
Korpus upečeme v předehřáté troubě a necháme ho vychladnout.
Lžíci rozemletých ořechů promícháme s cukrem a zalijeme kávou. Přidáme měkké máslo a dobře promícháme. Musí nám vzniknout vláčný krém. Vychlazený korpus pokapeme rumem a potřeme částí připraveného krému.
Na vrch krému pokládáme piškoty, které namáčíme do kávy. Piškoty přikryjeme zbytkem krému. Zákusek necháme dobře ztuhnout a nakonec ho polijeme čokoládovou polevou.
Zákusek s ořechy po ztuhnutí nakrájíme a můžeme podávat.