Bagetu rozkrájíme na čtvrtiny, vnitřek vydlabeme tak, abychom zanechali plné okraje - čtvrtky bagety by měly vypadat jako malé vaničky, nechceme totiž, aby maso vypadávalo ven. Vydlabaný vnitřek pokrájíme a vložíme do mísy, kde jej později smícháme s ostatními surovinami. Všechen česnek prolisujeme a společně s máslem orestujeme na pánvi. Orestovaným česnekem s máslem rovnoměrně vytřeme jednotlivé bagety.
Do mísy s pokrájeným vnitřkem bagety nalijeme zhruba 4 lžíce smetany. Směs promícháme tak, aby vznikla hrubá kašička - pro zjemnění je možné použít více smetany. Ke směsi přidáme všechno mleté maso, promícháme, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku a ještě jednou celé pořádně promícháme. Vzniklou směsí rovnoměrně vyplníme všechny bagety - musíme počítat s tím, že maso se během pečení scvrkne, je tedy nutné pořádně vyplnit okraje.
Bagety s masem vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 15 minut. Mezitím si připravíme plátky rajčat a mozzarelly, kterými maso ozdobíme, až jej vyndáme z trouby. Navrch poklademe lístky bazalky. A všechny bagety lehce pokapeme olivovým olejem. Poté na dalších 10 minut vložíme do trouby, aby se sýr mohl rozpéct.
Zapečenou bagetu s mletým masem podáváme samostatně bez přílohy. K zjemnění chuti může posloužit lehký letní salát.