Nejprve si den předem uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Nevaříme je však úplně doměkka, aby se pak daly dobře krájet.
Plech (pekáč) vymažeme jemně máslem. Brambory nakrájíme na plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Okurky nakrájíme na podélné plátky. Vše skládáme na plech. Hrášek a kukuřice scedíme.
Nejprve dáme brambory po stranách a na dno, přičemž si odložíme stranou brambory na poslední vrstvu. Vrstvtu brambor osolíme. Pak na ně položíme šunku (může být i více druhů, jak má kdo rád) a salám. Pak vše posypeme kukuřicí, hráškem. Poklademe cibulí, okurkou a kdo má rád, přidá i česnek. Můžeme použít vše, co máme doma nebo na co máme chuť. Když se začne blížit okraj plechu, dáme vrchní vrstvu brambor a přes ně položíme plátky eidamu.
Rozehřejeme troubu. Celý pekáč přelijeme smetanou na vaření a pečeme, dokud není sýr upečený dozlatova.
Upečenou dobrotu ihned podáváme.