Kuře potřeme solí a pepřem. Ve velikém hrnci rozpálíme olej a kousky kuřete v něm opečeme po všech stranách. Potom je vyjmeme a odložíme na talíř. Na pánev nasypeme pórek, celer a houby a za stálého míchání je osmahneme. Přilijeme víno, přivedeme směs k varu a necháme chvíli povařit. Přidáme kuřecí vývar a estragon a bobkový list, vrátíme na pánev kousky kuřete a přivedeme k varu. Potom teplotu zmírníme a pod pokličkou dusíme 25 minut. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Mezitím přidáme ke kuřeti hrášek a necháme mírně povařit. Smetanu vmícháme se škrobovou moučkou a nalijeme ji do pánve. Za stálého míchání vaříme několik minut a potom vyndáme bobkový list a přidáme citronovou šťávu a petrželku. Do zapékací mísy rozpustíme máslo. Na něj rovnoměrně rozložíme uvařené těstoviny, opatrně je zakryjeme kuřecí směsí, posypeme strouhankou a zalijeme máslem. Pečeme v troubě asi 25 minut až směs začne bublat a mírně zhnědne. Podáváme se zeleninovým salátem.