Jasmínovou rýži propláchneme, dáme do většího hrnce s kostkou bazalkového bujonu, zalijeme vodou a pod pokličkou rýži podusíme doměkka, až se nám vsákne všechna voda. Vmícháme majoránku.
Mezitím si očistíme zeleninu. Vše nakrájíme nadrobno. Mrkev předem povaříme v osolené vodě, aby byla měkká. Špenát natrháme.
V hluboké pánvi rozpálíme olej a nejprve osmahneme pórek a cibulku. Potom přidáme špenát, který nám během pár minutek povolí. Chvíli za stálého míchání restujeme. Posypeme bylinkovou směsí se solí, můžeme i použít jiné oblíbené koření či bylinky. Nakonec vmícháme na kousíčky nakrájenou mrkev.
Do zeleninové směsi vsypeme rýži, chilli omáčku a dobře promícháme. Necháme krátce prohřát.
Zeleninovou rýži se špenátem rozdělíme do misek či na talířky a podáváme jako bezmasý hlavní chod.