Lehká a vydatná svačina. Hotová tortila se zeleninou a česnekovými krutonky.
1 stroužek | česnek |
sůl | |
1 lžíce | máslo |
2 ks | rajče |
0.5 plátku | veka |
65 g | mozzarella |
1-2 lžíce | ocet balsamico |
1 lžička | pesto |
1 lžíce | olivový olej |
mletý černý pepř | |
3 ks | bazalka |
1 ks | hotová tortilla |
Mozzarellu slijememe a necháme okapat. Nakrájíme ji na kostičky a vložíme do menší mísy. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a zbavíme tekuté dužniny se zrníčky. Zbytek nakrájíme na kostičky. Bazalku omyjeme, osušíme, snítku necháme na ozdobu a zbytek nakrájíme nadrobno. Vše přidáme do mísy k mozzarelle.
Ocet smícháme s olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem a zalijeme jím směs v míse.
Veku nakrájíme na centrimetrové kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme do něj prolisovaný česnek, kostičky veky a lehce je osmahneme. Hotové krutonky necháme na ubrousku nebo utěrce okapat a krátce před podáváním je přimícháme k zelenině.
Pokud je třeba, připravíme tortillu podle návodu na obalu. Hotovou tortillu namažeme pestem, naplníme zeleninou a zavineme.
Tortillu podáváme ozdobenou snítkou bazalky.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena