Cuketu, okurky, rajčata a pórek omyjeme a pokrájíme na drobné nudličky. Nakrájenou zeleninu vsypeme do misky. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme nadrobno a přidáme k ostatní zelenině do misky. K zelenině přidáme sterilovanou vietnamskou zeleninu včetně nálevu. Ochutíme solí a pepřem. Zeleninu dobře promícháme.
Do jiné mísy dáme plátky lasagní a přelijeme je horkou vodou aby změkly.
V hluboké pánvi rozehřejeme olej a na něm prohřejeme kečup. Když je prohřátý, přidáme k němu připravenou zeleninovou směs. Promícháme a dusíme do změknutí zeleniny.
Na dno zapékací misky nalijeme trochu oleje a kečupu. Na to položíme tři plátky lasagní. Zeleninovou směs z pánve si rozdělíme na tři díly. Prvním dílem polijeme lasagne v zapékací misce. Směs dobře rozetřeme, aby byla po celé ploše rovnoměrně. Navrch dáme další 3 plátky lasagní, opět zeleninu, zbyvající plátky a na ně zbývající zeleninovou směs.
Zeleninové lasagne dáme zapéct na 200 °C asi na dvacet minut. Po dvaceti minutách vyndáme lasagne z trouby, poklademe plátky eidamu a dáme dopéct. Pečeme, dokud se sýr nerozpustí.