Arabské pita chleby slouží jako základ mnoha rychlých jídel. Stačí placky ohřát nebo opéct, naplnit a máme večeři ultra rychle na stole. A domácí jsou nejlepší!
2 lžičky | sůl |
1 ks | vejce |
550 ml | teplá voda |
500 g | hrubá bílá chlebová mouka |
7 g | sušené droždí |
1 lžička | celý římský kmín |
Hrubou mouku vsypeme do mísy, přidáme sušené droždí, sůl a římský kmín. Dobře promícháme. Postupně přiléváme takové množství teplé vody, až nám vznikne tuhé těsto, které dobře propracujeme a uhněteme do hladka. Těsto v míse přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 1,5 hodiny vykynout. Mokrýma rukama těsto rozdělíme na 2 poloviny a vytvoříme kulaté bochánky, které přendáme na plech pokrytý pečicím papírem. Bochánky přikryjeme a necháme kynout ještě asi 30 minut. Mezitím troubu předehřejeme na 200 °C. Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a hustě posypeme semínky, např. jeden bochánek sezamovými a druhý černuchou. Pečeme nejdříve 10 minut při 200 °C, pak snížíme teplotu na 160 °C a pečeme dalších cca 20 min. Po upečení pita chléb přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
Na posypání:
· 1 lžíce sezamových semínek · 1 lžíce černého kmínu - černuchy
Foto: Shutterstock.com
5 surovin a trocha trpělivosti: Tak málo stačí k výrobě levných domácích tortill
Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.
autor admin_iva
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena