Vykostěné plátky krkovice podle potřeby očistíme. Naklepeme je, osolíme a necháme z nich okapat vodu. Sýr nastrouháme.
Ve vyšší pánvi rozpálíme sádlo a to v takovém množství, aby v něm bylo maso ponořeno. Do rozpáleného sádlo vložíme plátky krkovice a na mírném ohni je smažíme asi 10 minut z obou stran. Krkovice musí být zlatavá. Pak přidáme 2 lžíce argentinského koření a opět smažíme 10 minut. Přidáme oregano podle chuti a restujeme dalších 5 minut. Pak slijeme sádlo a steak podlijeme přibližně 2 dl vývaru a pivem.
Pánev přikryjeme poklicí nebo druhou pánví a asi 5 minut necháme vše dusit. Plátky krkovice vyjmeme a uložíme na teplém místě. Solamyl rozmícháme v trošce vývaru, vlijeme do vydušené šťávy a krátce povaříme. Plátky krkovice můžeme v omáčce ještě prohřát.
Argentinskou krkovici s pivní žílou servírujeme s veškerými přílohami podle chuti. Maso přelijeme omáčkou a sypeme sýrem. K tomuto jídlu je vhodná křupavá zeleninová obloha, např. čerstvá barevná paprika, sterilované malé kuřičky, mrkev a podobně.