1 kg | brambory | |
0.5 ks | celer | |
3 lžíce | majonéza | |
2 ks | mrkev | |
1-2 ks | petržel | |
1 lžíce | hořčice plnotučná | |
6 ks | okurka sterilovaná | |
3 lžíce | tatarská omáčka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
2 špetky | sůl | |
2 špetky | mletý černý pepř | |
podle potřeby | ||
10 lžic | lák z okurek |
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Zeleninu očistíme, celer použijeme menší. Mrkev s petrželí a celerem uvaříme také doměkka. Poté brambory i ostatní zeleninu nakrájíme na kostičky.
Brambory, mrkev, petržel a celer dáme do mísy, přidáme majonézu, tatarskou omáčku, hořčici, na kostičky nakrájené sterilované okurky, sůl a pepř. Bramborový salát opatrně promícháme a podle potřeby zředíme lákem z okurek. Ze salátu se nesmí stát lepivá kaše.
Bramborový salát necháme v chladu odležet do druhého dne, chutě se tak lépe propojí. Babiččin klasický bramborový salát podáváme jako přílohu a připravit si jej můžeme kdykoli během roku - nejen o Vánocích.
Veganské Vánoce: Bramborový salát a smažená hlíva krok za krokem
I bez masa lze vytvořit vynikající menu na Štědrý večer. Přesvědčte se o tom s naším receptem krok za krokem.
Šest skvělých receptů na bramborový salát
Receptů na bramborový salát není nikdy dost, zvlášť v předvánočním čase. Možná dáváte přednost klasice, která nikdy nezklame, ale máme pro vás i recepty trochu netradiční, které mohou opravdu překvapit svou chutí. A pokud si hlídáte linii, nechybí ani dietnější verze salátu. Jednoduše - vybere si každý.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena